+90 (850) 244 83 06

Sosyal Medyada Biz}

Fondan Şeker Makinesi – Arı yemi / Fondant Candy Machine – Bee Feed

Fondan Şeker Makinesi – Arı yemi / Fondant Candy Machine – Bee Feed

Arıcılık ve Fondan Şeker Makinesi

 

ÜRÜN TANITIM VİDEOSU

Daha önce insan yiyeceği olarak üretilen ve şekerleme sanayisince bolca kullanılan fondan şekerin son yıllarda arılar tarafından sevildiği ve arıların kış beslenmesinde çok faydalı olduğu anlaşılmıştır. Bu yönde ülkemizde ve dünyada fondan şekerin arı yemi olarak üretilmesi ve tüketilmesi göreceli olarak dünya üzerinde yeni yaygınlaşmaya başlamıştır. Aya makine bünyesinde fondan şekerin arı yemi olarak üretilmesi amacıyla yeni bir bakış açısı getirilmiştir. Bunun neticesinde bu yönde imal ettiğimiz bir makine grubu ortaya çıkmıştır. Fondan şekeri üretim prosesinde ilk patentler 1935 ile 1960’lı yıllar arasında değişik patentler ile üretime geçilmiştir ve şekerleme sanayisinde yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.

 

Bizde bu bilinen proseslerden esinlenerek ülkemizde ve dünyada çokca kullanılan fondan şekerin , arı yemi olarak üretilmesi şeklinde çalışmalarımız devam etmektedir. Bilinen proses kabaca şu şekildedir; önce şeker, su ile belirli ölçekte harmanlanarak karıştırılmak suretiyle tamamen sıvılaştıktan sonra 115-117 derece arasında pişirilerek yeterince kıvama ulaştığında imalat tankından basınçlı hava ile dinlendirme tankına alınır. Dinlendirme tankına gelen ürün işlenmek üzere helezonlu karıştırıcıya verilmeye başlanır. Helezonlu karıştırıcı malı yüksek hızda çırparak ani bir şekilde soğutarak, değişik bir kristal yapı halinde krema tarzında bir ürüne dönüştürür. Bu dönüşüm esnasında karıştırıcı makinanın çıkışında bulunan tartım dolum sistemi vasıtasıyla anında istenen gramajda paketlenerek ikinci bir paketleme prosesi beklenmeden kullanıma hazır hale getirilir. Daha sonra makineden çıkan ürün, ağzı yapıştırılmak suretiyle paketlenir sonrasında bir kenarda soğumaya bırakılır. Ana üretim imalat şekli budur.

 

Firmamız tarafından istenilen şartlarda ürün üretmek için gerekli proses ve üretim teknikleri eğitimi kullanıcılara verilmektedir. Kullanıcılar bu sayede fazla zorluk yaşamadan standart ürün prosesine kavuşmuş olurlar. Her ne kadar tarafımızdan bir proses belirlenmiş olsa da bu prosesler kişiye ve ürüne göre değişken olabilmektedir. Bu değişkenleri etkileyen faktörler

  • Ürünün pişirilmesi esnasında oluşacak olan kimyasal reaksiyonları azami dikkat gösterilmesi
  • Ürün sevkiyatı esnasında üründe kristal yapıyı bozacak hareketlerden kaçınılması
  • Dinlendirme tankının sıcaklığı
  • Karıştırıcıya verilen ürünün miktarı
  • Karıştırıcının soğutma sistemindeki soğutma suyunun sıcaklığı,

 

Bütün bu sayılan parametreler düzgün bir şekilde bir araya getirilirse ancak stabil bir ürün elde edilebilmektedir. Bunun Elde edilebilmesi için Sistem mümkün olan en iyi otomasyon sistemi ile donatılmıştır. Bu sayede parametrelerde fazla değişime uğramadan bir kaç deneme sonunda ortam ve ürün şartlarına bağlı kalarak istenilen ürün elde edilebilir. Bunun haricinde ürün kalitesini etkileyen faktörler, hammadde olarak kullanılan şekerin kalitesi. Şekerin içine eklenen suyun miktarı ve sıcaklığı. Kristalleşmeyi önleyen maddelerin cinsi ve miktarı. Pişirme süresi ve sıcaklığı. Bütün bu değişkenlere bağlı olarak üretim esnasında otomasyon yardımı ile hatalar en aza indirilmiştir. Diğer bilinen fondan sistemlerinde bulunmayan ekstra özellikler sistemimizde mevcuttur. Bunun dışında kalan üretim prosesi üreticinin beceri ve dikkatine kalmıştır. Üretici, otomasyon sistemiyle iyi bir şekilde desteklendiği için prosesi uygulamakta uzman kişilere ihtiyaç yoktur. Kısa bir eğitimle her şartta herkesin yapabileceği bir üretim prosesidir. Prosesle ilgili gereken bilgiler firmamız tarafından kullanıcıya uygulamalı olarak gösterilmektedir.

Sistemde bulunan ekipmanlar

  •  Karıştırıcılı, elektrikli, kızgın yağlı, benmari usulü ısıtma yöntemi hava basınç tahliyeli, tam izolasyonlu ana fondan pişirme kazanı.
  •  Elektrikli, kızgın yağlı, benmari usulü ısıtma, tam izolasyonlu dinlendirme kazanı
  • Helezon, karıştırma ve yoğunlaştırma makinesi, su ceketli soğutuculu
  • Karıştırma makinesi soğutma suyu sıcaklığı kış şartlarında şebeke suyu sıcaklığı yeterli olmaktadır. Bazen istisnai durumlarda soğuk suyun ısısı yeterli gelmediği zaman ilave soğutma kaynaklarına başvurmak mecburidir. Bunlar chiller soğutma grubu veya su soğutma kuleleri olabilir. Bunlardan faydalanarak soğutma suyu istenilen sıcaklığa indirilebilir.

Sistem mümkün olan en iyi otomasyon sistemi ile donatılmıştır. Bu sayede ürün değerleri fazla değişime uğramadan bir kaç deneme sonunda ortam ve ürün şartlarına bağlı kalarak istenilen ürün elde edilebilir. Bunun haricinde ürün kalitesini etkileyen faktörler, hammadde olarak kullanılan şekerin kalitesi. Şekerin içine eklenen suyun miktarı ve sıcaklığı. Kristalleşmeyi önleyen maddelerin cinsi ve miktarı. Pişirme süresi ve sıcaklığı. Bütün bu değişkenlere bağlı olarak üretim esnasında otomasyon yardımı ile hatalar en aza indirilmiştir. Diğer bilinen fondan sistemlerinde bulunmayan ekstra özellikler sistemimizde mevcuttur. Bunun dışında kalan üretim prosesi üreticinin beceri ve dikkatine kalmıştır. Üretici, otomasyon sistemiyle iyi bir şekilde desteklendiği için prosesi uygulamakta uzman kişilere ihtiyaç yoktur. Kısa bir eğitimle her şartta herkesin yapabileceği bir üretim prosesidir. Prosesle ilgili gereken bilgiler firmamız tarafından kullanıcıya uygulamalı olarak gösterilmektedir.

 

 

Arıcılık ve Fondan Şekeri Makinesi

Ülkemizin aracılık faaliyetleri kapsamında attığı adımlar hızla etkisini gösteriyor. Bal üretiminde, Çin’den sonra ikinciliğe sahip ülkemizin yıllık bal üretim kapasitesi 110 bin ton civarında. Bu rakamın çok kısa süre içerisinde iki katına çıkarılması hedefleniyor. Hem elverişli iklimi hem de Kafkas arıları gibi dünyanın hiçbir yerinde bulunmayan arıları ve zengin bitki örtüsü ile arcılık alanında önemli potansiyele sahip ülkemizdeki gelişmeler, bu alanı besleyen yan sanayi kollarının da dünya standartlarına sahip ürünler geliştirmesini sağladı.

Arıcılık kapsamında hedeflenilen rakamlara ulaşmanın yolu arı florasını çoğaltmak ve korumak. Bunun için aracılıkla uğraşan birçok kişi, arı yemi konusunda dikkatli seçim ve tercih yapmaları gerektiğini daha iyi fark ediyor. Hem arıları besleyecek hem de yaşamsal faaliyetlerini koruyacak arı yemleriyle arzu edilen sonuçlara ulaşılabilir. Bu bakımdan geliştirilen arı yemi makinesi, klasik şekerin birtakım işlemlerden geçirildikten sonra arının rahatça ve zevkle hazmedebileceği kıvama gelmesine ve arı yemi olarak kullanılmasını sağlıyor.

Arı Yemi: Fondan Şekeri Yapımı Hassas Noktalar

Arıların beslenme kültürlerine uygun arı yemini yapmak için takip edilmesi gereken prosedüre uygun şekilde üretilen fondan şekeri makineleri, kısa sürede istenilen kıvam ve miktarda arı yemi üretimini mümkün hale getiriyor. Profesyonel fondan şeker makinesi,  iklim ve ortam sıcaklığı gibi arı yemi kıvamını ve yapısını etkileyen değişkenleri otomasyon sistemi ile kontrol eder ve ideal arı yemi kıvamını ve yapısını elde etmenizi sağlayıcı ortamın ayarlanmasında etkin rol alır. Belirli bir sıcaklıkta pişirme, helezonla yüksek güçle çırpma, ani soğutma ve krema haline getirme işlemlerinden geçirilerek elde edilen arı yemi, kullanıma hazır halde arılara sunulabiliyor.

Fondan Şeker Makinesi Fiyatları

Profesyonel fondan şekeri makineleri, arı yemi üretimini hem işlevsel hem de pratik bir hale dönüştüren yapısıyla günümüz arıcılık sektörünün ihtiyaçlarını önemli ölçüde karşılıyor. Sürekli geliştirilen sistemin otomasyon sistemine sahip olması, paslanmaz gövdesi, izolasyonlu pişirme kazanı ve daha farklı özellikleriyle dayanıklı yapısı, verimli kullanımın önünü açan avantajlar arasında. Fondan şeker makinesi fiyatları da arı yemi makinesinin üretim modeline, kapasitesine, özelliklerine ve dijital olup olmaması gibi farklılıklara göre değişkenlik gösteriyor. Birinci sınıf üretimin söz konusu olması için gelişmiş otomasyon sistemine sahip fondan şeker imalat makinesi tedarik edilmesinin önemi oldukça büyüktür.

Fondan Şekeri Makinesi ile Arıcılık Ekosistemine Giriş

Arıcılık sektöründeki başarısını giderek kanıtlayan ülkemizin ileriye dönük hedeflerini gerçekleştirme noktasında atılan çok yönlü adımlar var. Hem arıcılar hem de arıcılıkla ilişkili sektörler, devlet tarafından desteklenerek, arıcılık ekosisteminin istikrarlı büyüme noktasındaki trendini sürdürebilir kılma çalışmaları içerisindeler. Bu durum, arıcılık faaliyetleri ile alakadar olan veya bu alanda girişim planı olanların arı yemi üretim tesisleri kurarak, arıcılar tarafından yıl boyunca ihtiyacı hissedilen arı yemi üretimine destek vererek, yatırımlarından kar elde edebilirler. Bu noktada, profesyonel arı yemi makine sistemlerinin kullanılması, üretimden beklenilen verimliliğin sağlanması ve en az maliyetle en iyi ürünlere sahip olunması noktasında önem ifade ediyor.

Arı yemi üretimi gerçekleştiren makinelerin tedariki, kullanımıyla alakalı eğitimler ve üretim tesisi kurulum süreçleriyle alakalı danışmanlık için hemen bizi arayın!

 

06 Nisan 2021
7.012 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 3 YORUM

  1. Maris Maris dedi ki:

    Good afternoon!
    What is the price of your bee paste making machine?

    1. Ulaş Sağlam Ulaş Sağlam dedi ki:

      Hello, if you wish, you can contact with the help of whatsapp from the phone numbers on the contact page. The price offer will be sent to the e-mail address you specified.

    2. Antônio aalberto Antônio aalberto dedi ki:

      Boas tenho interesse na máquina de ração para abelhas , preço aguardo resposta obrigada.

BİR YORUM YAZIN